Galerie

Als je een kunstwerk wilt gaan kopen, dan doe je er goed aan om een galerie te bezoeken. Hier vind je vaak een uitstekende collectie van diverse kunstwerken waar je een keus uit kunt maken. Sterker nog, vaak is het aan te raden om zelfs meerdere tentoonstellingen te bezoeken voordat je uiteindelijk een keus maakt. Kunst kopen is vaak niet heel goedkoop, dus het is van belang dat je een goede en weloverwogen keuze maakt. Je moet iets vinden wat bij jou past, iets wat bij jou een gevoel oproept. Het bezoeken van één galerie is vaak niet voldoende, om een goed beeld te krijgen van wat jij nu eigenlijk mooi vindt, is het vaak aan te raden om je eerst heel breed te oriënteren, om eerst eens heel veel verschillende werken te bekijken. Zo kun jij voor jezelf beter bepalen wat je nu eigenlijk zoekt. Er zijn immers heel veel mogelijkheden, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor abstracte kunst maar ook voor figuratieve. Daarnaast heb je nog de keus uit heel veel verschillende soorten kunstwerken, zoals:

En dan is er ook nog verschil in maat, sommige zijn heel groot, andere juist heel klein. Wat past nu het beste bij jou en bij jouw huis? Wat is voor jou de juiste keus? Dat ontdek je vaak pas als je meer dan één galerie bezocht hebt en wat kennis opgebouwd hebt over wat er allemaal te krijgen is.

Welke galerie bezoeken?

Welke galerie kun je nu het beste bezoeken als je een goed beeld wilt krijgen van wat er allemaal mogelijk is? Dat ligt een beetje aan waar jij naar op zoek bent. Het is aan te raden om gewoon eerst eens bij jou in de directe omgeving te kijken naar welke mogelijkheden je allemaal hebt. Vaak zijn er op diverse plekken wel kleine galerieën te vinden die een bezoekje waard zijn. Door zo verschillende adressen af te gaan, krijg je niet alleen een idee van wat er in iedere galerie te krijgen is, maar ook van wat er überhaupt aan kunst verkrijgbaar is. Ook kun jij zo een beter idee krijgen van de prijzen die gevraagd worden voor diverse werken, zodat je ook een beetje kunt bepalen wat er mogelijk is met het budget dat jij hebt. Denk niet meteen dat je heel veel geld moet hebben om in een galerie iets te kunnen kopen, lang niet alleen kunstwerken zijn namelijk heel hoog geprijsd.

Moeëjen Daag

Een galerie die je zeker niet mag overslaan, is Moeëjen Daag in Tegelen. Zij bieden een zeer diverse vaste collectie en altijd interessante wisselende tentoonstellingen. Bij hen vind je hedendaagse abstracte en figuratieve kunst. Daarbij bieden zij een grote diversiteit in afmetingen van de objecten en in kleurgebruik. Ook zijn er verschillende soorten kunstwerken bij hen te vinden, zoals bronzen beelden en schilderijen, maar ook wandobjecten. Het is daarom altijd de moeite waard om eens een kijkje bij hen te nemen en zo een beeld te krijgen van wat deze galerie jou allemaal kan bieden. Het uitzoeken van een werk is heel persoonlijk, je moet er echt een goed gevoel bij hebben. Neem hier dus de tijd voor en laat je desnoods adviseren door Lianne Smetsers van Moeëjen Daag. Zij kan je helpen met het vinden van een kunstwerk dat past bij jou en bij wat jij zoekt. Koop je iets bij hen, dan zullen zij het altijd bij jou komen plaatsen of ophangen. Als jij ook een kunstaankoop wilt gaan doen, dan is het bezoeken van galerie Moeëjen Daag in Tegelen dus echt een aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn