Een woning verhuren

Directcapital - Woning verhurenIets meer dan een jaar geleden hebben mijn vrouw en ik besloten dat we onze woning wilden verkopen. Dit betrof een woning in een buitenwijk van de stad Amsterdam. Het was niet de eerste keer dat we een woning gingen verkopen: we hadden dit een aantal jaren geleden ook al gedaan. Toen hebben we veel pech gehad. Het huis heeft lang in de verkoop gestaan, terwijl we ons nieuwe droomhuis al hadden gevonden. Omdat we het niet konden veroorloven om twee huizen te hebben, hebben we dit droomhuis toen laten schieten. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in het huis dat we een jaar geleden dus in de verkoop hebben gezet. Dit is een lastige woning die ooit gebouwd is als huisartsenpraktijk. Daarom heeft het huis een vreemde bouw, die alleen goed van pas komt wanneer je het ook daadwerkelijk gebruikt als een praktijk of iets dergelijks. We voorzagen dus opnieuw problemen met het verkopen van een huis. Om niet in dezelfde problemen te komen wilden we het dit keer helemaal anders doen. Na lang wikken en wegen hebben we een besluit genomen tot woning verhuren. Mijn vrouw moest voor haar werk namelijk op zeer korte termijn naar het noorden van Nederland verhuizen. We zouden dan dus waarschijnlijk weer voor lange tijd twee huizen moeten onderhouden, wat natuurlijk ontzettend geld en gedoe kost. Mensen die in de tussentijd hun woning verhuren hebben dit probleem niet. Je krijgt immers geld van het woning verhuren, die de kosten van het huis enorm verlagen of zelfs winst opleveren. Bovendien wordt het huis bij woning verhuren bewoond. Indien het netjes wordt achter gelaten kan dit goed zijn voor het beeld dat mensen van je huis vormen als ze de woning bezichtigen. We gingen daarom via het internet op zoek naar bedrijven die bemiddelen in het verhuren van woningen. Al snel kwamen we terecht op de website van Direct Capital, een bedrijf dat bemiddelt in het huren, het verhuren en het beheren van woningen. Dit bedrijf fungeert dus als een soort makelaar, maar dan voor woning verhuren in plaats van kopen of verkopen. Wij zijn erg tevreden met onze keuze om dit bedrijf in te schakelen. Omdat er vast meer mensen zijn die niet goed weten wat ze moeten doen met een huis dat niet gemakkelijk verkocht raakt wil ik onze ervaringen met een woning verhuren hier graag delen.

Onze ervaringen met een woning verhuren via Direct Capital

Zoals gezegd belandden we tijdens het zoeken al snel op de website van Direct Capital. Deze website zag er goed uit, waardoor we al meteen een professionele indruk van het bedrijf kregen. Toen wij bedachten dat we over wilden gaan tot onze woning verhuren waren we bang dat we heel veel zelf zouden moeten regelen. We hadden namelijk geen idee over hoe een woning verhuren in zijn werk gaat. Ook kenden we geen mensen die hun woning verhuren, dus we zaten met veel onbeantwoorde vragen. Moet je dan zelf een huurder vinden? Aan welke wettelijke voorwaarden moet je voldoen? Hoe moet je een contract opzetten? Hoe weet je zeker of je woning wel bezet is, en je dus huur ontvangt? Met Direct Capital waren deze zorgen verleden tijd. Het bedrijf regelt al deze dingen namelijk voor je. Je hebt dus geen omkijken meer naar het woning verhuren. We waren ook erg tevreden over de service van Direct Capital. Wanneer we vragen hadden konden we contact opnemen met de heren, die ons dan vriendelijk te woord stonden. Ook waren ze helder wat betreft de huurprijs en de voorwaarden van het woning verhuren.

Hoe een woning verhuren met Direct Capital werkt

Als je besloten hebt dat je je woning wil verhuren neemt Direct Capital contact met je op voor een taxatie. Bij ons gebeurde dit al snel nadat we contact met het bedrijf hadden opgenomen. Deze taxatie is volledig kosteloos. Na deze taxatie werden de verhuurmogelijkheden met ons besproken. Hierbij werd onder andere de huurprijs verteld, die wij zeer aantrekkelijk vonden. Ook werd ons verteld over de voorwaarden. Zo is er een opzegtermijn van drie maanden. In sommige gevallen heeft iemand meer haast bij het onbezet krijgen van een woning, waardoor die opzegtermijn tegen een kleine betaling verkort kan worden. Omdat wij ons huis onverwacht konden verkopen mits deze snel overgenomen kon worden hebben wij inderdaad voor deze optie gekozen. Op die manier hebben we van alle kanten bekeken op de voordeligste manier ons huis verkocht. Een andere voorwaarde is dat de huurprijs vast is. Ongeacht of het huis dus bezet is door huurders of niet, je ontvangt elke maand dezelfde huur. Dit geeft natuurlijk veel zekerheid, die ontzettend fijn is wanneer je het toch al druk genoeg hebt met verhuizen. Een ander onderdeel van de overeenkomst met Direct Capital is dat er professionele schoonmakers langskomen om het huis piekfijn in orde te maken voor een bezichtiging. Het voordeel is daarbij dat het huis niet alleen schoon is, maar ook bewoond. Dit geeft de potentiĆ«le koper natuurlijk een veel betere indruk dan zo’n kaal huis. Wij denken dat dit ertoe heeft bijgedragen dat onze woning ondanks de bijzondere bouw toch vrij snel verkocht is. Als wij, om wat voor reden dan ook, in de toekomst weer over zouden willen gaan tot een huis verhuren, zouden wij zonder twijfel weer de hulp van Direct Capital inschakelen. Wij kunnen dit dus aan alle mensen die hun huis verhuren aanraden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn