Een goed advies voor een bezwaarschrift opstellen

Denkt u in aanmerking te komen voor de bijstand of zit u al in de bijstand? Heeft u een besluit ontvangen van de overheidsinstantie waar u het niet mee eens bent? Dan kunt u een bezwaarschrift opstellen! Ikzelf zit al enkele jaren in de bijstand. Door persoonlijke omstandigheden is het voor mij erg moeilijk om te werken en dus leef ik van de bijstand. Uiteraard ben ik op de hoogte van de verschillende regels die daaraan verbonden zijn. Zoals het verplicht solliciteren of de lengte van de vakantieperiode die ik op mag nemen. En op dat gebied ging het aan aantal maanden geleden mis. Ikzelf heb recht op vier weken vakantie per jaar. In de zomermaanden wilde ik er eens lekker tussenuit en ik besloot dan ook om voor vier weken naar het buitenland te gaan. Van tevoren had ik dit allemaal netjes aangegeven bij de Sociale Dienst en dit was allemaal geen probleem. Toen ik uiteindelijk de brief kreeg dat ik een sanctie moest betalen voor het overtreden van mijn vakantietijd, schrok ik hier erg van. Ik ben toen online op zoek gegaan wat ik het beste kon doen en hierbij kwam ik op de website Meerbijstand.nl terecht. Hier las ik meer over de verschillende facetten van een bezwaarschrift opstellen.

  • Het besluit waartegen het bezwaar gemaakt wordt
  • De datum en het kenmerk van het besluit
  • Een kopie van het besluit
  • Mijn NAW-gegevens

De laatste drie onderdelen had ik natuurlijk allemaal bij de hand. Waar ik mij meer zorgde om maakte was of het wel verstandig was om te kiezen voor een bezwaarschrift opstellen en hoe ik dit dan het beste kon doen. Daarom nam ik contact op met de medewerkers van de website Meerbijstand.nl.

Samen het bezwaarschrift opstellen

Ik kreeg een vriendelijke medewerker aan de telefoon waar ik mijn verhaal aan deed. Ik vertelde haar wat er voorgevallen was. Dat ik op vakantie was gegaan en dat ik door onvoorziene omstandigheden niet op tijd naar Nederland terug kon keren. Ik was slechts drie dagen te laat en ik heb dit aan de Sociale Dienst laten weten. Omdat ik door een ernstige griep niet naar Nederland terug kon keren, had ik ook niet de energie of de aandacht om dit meteen aan de Sociale Dienst te laten weten. Had ik dit van tevoren duidelijker geweten, dan had ik hier natuurlijk meer moeite ingestoken, maar het was al vervelend genoeg dat ik in een vreemd land ernstig ziek op bed lag. De dame van Meerbijstand.nl stelde mij een aantal vragen. Bijvoorbeeld of ik daar naar een dokter was geweest die mijn verhaal kon ondersteunen. Dit was gelukkig inderdaad het geval en daarmee was het mogelijk om te kiezen voor een bezwaarschrift opstellen.

De uiteindelijke terugtrekking van het besluit

Ik heb samen met de medewerkers van de website Meer Bijstand gekeken naar de verschillende mogelijkheden van een bezwaarschrift opstellen. Zij hebben mij hierin uitstekend geadviseerd en ik had het dan ook niet zonder hen kunnen doen. Een bezwaarschrift opstellen lijkt misschien niet zo moeilijk, maar dit soort dingen zijn toch altijd weer moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Ik kan je dan ook zeker aanraden om hier professionele hulp bij te zoeken. Wanneer je moet kiezen voor een bezwaarschrift opstellen dan doe je dat natuurlijk met een goede reden en je wilt dan ook de uitkomst krijgen waar je naar op zoek bent. Gelukkig is bij mij na het bezwaarschrift opstellen en versturen besloten om de sanctie in te trekken. Ik kreeg nog wel de waarschuwing mee dat dit niet nogmaals mocht gebeuren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn