Een curriculum vitae dat jou het beste weergeeft

Met een curriculum vitae laat jij jouw (werk)ervaring zien aan een toekomstige werk- of opdrachtgever. Ben jij dus op zoek naar een nieuwe baan of ben jij bijvoorbeeld als freelancer gestart? Dan is het hebben van een goed curriculum vitae onmisbaar. Je kunt dit op verschillende wijzen aanpakken en je kunt er zelf de vormgeving aan geven waarvan jij denkt dat het het beste werkt. Is het een tijdje geleden dat je dit soort dingen hebt gedaan? Dan kunnen ze je bij Lifebrander hiermee helpen. Zij hebben ruime ervaring met het opstellen van cv’s en sollicitatiebrieven en ze kunnen je ook ondersteunen bij het vinden van de juiste nieuwe uitdaging. Als het even geleden is dat jij jouw curriculum vitae hebt bijgewerkt dan kan het hard nodig zijn dat je hieraan werkt. Op de website van Lifebrander vind je hiervoor verschillende opties. Er zijn twee soorten curriculum vitae waar je uit kunt kiezen:

  • chronologisch cv
  • competentie cv

Met name de laatste versie is in opkomst de afgelopen jaren. Steeds meer recruiters zien een chronologisch curriculum vitae als passé en soms wordt het zelfs saai genoemd. Jij wilt natuurlijk niet jouw kans op die ene baan verliezen omdat je cv over het hoofd gezien wordt omdat deze niet opvalt. Het is echter niet alleen belangrijk dat je cv opvalt, maar ook voornamelijk dat deze een goede weergave is van wie jij bent. Bij Lifebrander weten ze hoe jij dit voor elkaar kunt krijgen. Zij zorgen er voor dat je opvalt bij de recruiters en zo dus binnen de kortste keren de baan voor jou hebt gevonden. Ze helpen je door middel van een stappenplan om er achter te komen wat jij nu precies wilt en daarnaast kunnen ze je bijstaan bij het opstellen van een goed curriculum vitae.

Die baan snel gevonden met het juiste curriculum vitae

Het vinden van een baan kan in deze tijd nog steeds lastig zijn. Ook al is de economie inmiddels bijgetrokken toch hebben veel mensen nog steeds moeite met het vinden van werk. Of het nu om een tijdelijke of vaste baan gaat of juist om losse opdrachten. Recruiters zijn toch steeds erg kritisch en willen het liefst het schaap met de vijf poten. Deze selectie begint al bij het insturen van je curriculum vitae. Hiermee moet je dus meteen opvallen. Zelfs de motivatiebrief die je in veel gevallen ook mee zult sturen is van minder belang. Veel mensen denken dat dit juist andersom is, maar dat is zeker niet waar. Wanneer jij reageert op een vacature of een open sollicitatie stuurt dan wordt er altijd als eerste naar het curriculum vitae gekeken. Maakt deze een goede indruk? Dan kijkt de recruiter pas naar de motivatiebrief die jij hebt meegestuurd. Uiteraard is het belangrijk dat ze allebei van een goed niveau zijn, maar zorg er voor dat je met je curriculum vitae direct met de deur in huis valt. Je krijgt maar een kans om een eerste indruk te maken en het is dus aan jou om dit niet te verknallen. Met de tips en hulp van Lifebrander zet jij het cv op dat jou goed representeert en die indruk maakt op de recruiter. Als je hier interesse in hebt raden we je zeker aan om eens een kijkje te nemen op de website. Begin hier met het doorlezen van de tips om er achter te komen wat jij nu precies wilt. Als je dit al weet dan kun je natuurlijk meteen doorgaan naar de pagina’s over het opstellen van je curriculum vitae en je motivatiebrief.

Het juiste format voor je curriculum vitae

Het zal je inmiddels duidelijk zijn dat het curriculum vitae verschillende formats heeft waar je het tegenwoordig in kunt opzetten. Wanneer jij het format hebt gekozen waarin jij graag jouw curriculum vitae wilt maken, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is hierbij belangrijk dat je hiervoor de tijd neemt. Het kan in je voordeel werken wanneer je voor iedere sollicitatie die jij de deur uitstuurt een aangepast curriculum vitae maakt. Het is verleden tijd om een cv te maken waar je al je werkzaamheden in het verleden opsomt. Tegenwoordig pas je je cv aan aan het bedrijf en de functie waarop je solliciteert. Op die manier ziet de recruiter direct dat jij degene bent die het meest geschikt is voor deze baan en zal jou dus uitnodigen op gesprek. Zeker wanneer je motivatiebrief ook goed in orde is. Neem de tijd om jouw curriculum vitae op te stellen. Daarnaast is het belangrijk om het kort maar krachtig te houden. Dit doe je door onnodige zaken achterwege te laten. Het vermelden van je hobby’s is bijvoorbeeld leuk, maar wanneer deze in geen enkele mate met de baan te maken hebben dan is dit verspilde ruimte op je cv. Heb je alle gegevens die je op je cv wilt zetten verzameld? Dan wordt het tijd om te werken aan de opmaak. Neem ook hier de tijd voor en denk er goed over na. Is je cv helemaal in orde? Controleer deze dan op spel- en grammaticafouten. Vaak komen cv’s onderaan de stapel te liggen omdat er fouten in staan. Dit is echter zo makkelijk om te voorkomen. Check dus altijd je cv voordat je deze de deur uitstuurt. Wil je hulp bij het maken van je cv? Neem dan contact op met Lifebrander.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn