Een 3d printer kopen?

Wilt u een 3d printer kopen maar nog geen idee welk model? De 3d printer kopen gids heeft een overzicht opgesteld met verschillende modellen. Hierin worden voordelen, nadelen en reviews beschreven. Zo kunt u er zelf achter komen welke 3d printer er het best bij u past. 

3d printing de trend van nu

3d printers komen steeds meer in opmars en is één van de snelst groeiende technologieën op de markt. Ook de consument raakt steeds meer gecharmeerd van 3d printers en willen er mee experimenteren. Er zijn op dit moment dus ook meerdere printers op de markt gebracht voor consumenten. Het is dan ook lastig als je een leek bent om zomaar een printer uit te kiezen. Bekijk onze gids voordat je een 3d printer gaat kopen. 

3d printer kopen gids

Hieronder een aantal 3d printers in verschillende prijsklassen:

  • Flashforge Creator Pro
  • Qidi Tech I
  • M3D Micro
  • Da Vinci Jr. 

Flashforge Creator Pro

Deze printer valt onder de €1000,- en is daarom voor de meeste consumenten te betalen. Deze 3d printer heeft dezelfde functionaliteit en mogelijkheden als een industriële printer. En met de mogelijkheid om in PLA, ABS en PVA te printen is dit een absolute topper in deze prijsklasse. 

Qidi Tech I

Deze printer valt onder de €750,- en is een goede variant op de Flashforge Creator Pro. Deze printer kan ook in PLA, ABS en PVA printen en is via verschillende retailers te krijgen. Deze printer heeft vele mogelijkheden. Wil je dus een goedkopere 3d printer kopen dan is dit een goede optie. 

M3D Micro

Als je een printer zoekt onder de €500,- dan is de M3D Micro een goede optie. Deze printer functioneert prima en is een goede thuisprinter. Let er wel op dat het detailniveau van deze printer wat minder is dan de twee voorgenoemden.

Da Vinci Jr.

Is het budget niet groot? Dan kun je alsnog een 3d printer kopen. De Da Vinci Jr. valt onder de €250,- en is ondanks de wat mindere kwaliteit toch een heel erg geschikte printer. Deze printer is in staat om fatsoenlijke prints te maken en is zeer gebruiksvriendelijk. Nadeel is wel dat de printer van erg groot formaat is waardoor je wel een grotere ruimte nodig hebt om hem neer te zetten. Onder de goedkope printers is dit één van de betere opties. 

De zelfbouw kit

Naast dat je een 3d printer kan kopen kun je er ook voor kiezen om een zelfbouw pakket aan te schaffen. Vind je het dus leuk om met techniek bezig te zijn en wil je zo weinig mogelijk geld uitgeven? Dan kun je ook voor een zelfbouw pakket gaan. Hierbij krijg je losse onderdelen die je vervolgens zelf in elkaar kunt zetten. Dit scheelt vaak veel geld. Let wel op dat je voor een redelijk bekend model gaat zodat je er genoeg instructievideo’s bij kunt vinden. 

Reviews van 3d printers

Speelt het budget geen rol? Dan kun je ook een 3d printer kopen die in de top 4 van de 3d printer kopen gids staat. Deze printers zijn van topniveau en allemaal te gebruiken als consument. De vier toppers zijn:

  • Ultimaker 3
  • Form 2
  • Makergear M2
  • Zortrax M200

De Ultimaker 3 kan erg snel printen waardoor deze printer zeer geschikt is voor mensen die onder hoge druk moeten werken. De Form 2 heeft juist een heel hoog detailniveau maar heeft wel wat meer tijd nodig. De Makergear M2 heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wel maakt de printer meer geluid dan bovengenoemden en is het gebruiksgemak minder. De Zortrax M200 heeft juist een hoog gebruiksgemak. Het nadeel is wel dat het minder mogelijkheden heeft. Bekijk dus eerst de gids voordat je een 3d printer gaat kopen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn