De verkoopmakelaar en de kosten van deze makelaar

Wil jij belangrijke informatie lezen over de kosten van de verkoopmakelaar en wat deze makelaar precies doet? Daarnaast weten welke tarieven de verkoopmakelaar precies hanteert? In het algemeen bestaan nog veel vragen over wat de verkoopmakelaar doet. Een beantwoording van deze vragen is wel op zijn plaats. Daarom zal in dit artikel het volgende worden toegelicht: 

  • Wat de kosten van een verkoopmakelaar zijn
  • Wat het nut is van een verkoopmakelaar
  • Welke tarieven verkoopmakelaars in het algemeen hanteren

Laten we beginnen met toelichten wat de verkoopmakelaar precies doet, waarna we als volgende stap de kosten op een rijtje zetten. 

Wat doet een verkoopmakelaar precies? 

Het woord zegt het natuurlijk al een beetje, verkoopmakelaar. Maar toch gaat er meer schuil achter het werk van deze makelaar dan je denkt. Een verkoopmakelaar is een adviseur en een bemiddelaar. Sterker nog, het is jouw adviseur en bemiddelaar als jij dat wilt. Hij begeleidt namelijk het verkooptraject van begin tot het eind. Het is zo dat hij daarmee veel invloed heeft op wat het uiteindelijke resultaat zal worden. Het is daarom ook van belang om een makelaar uit te kiezen die bij jou past. Het kan helpen om nadat je wat algemene informatie hebt uitgezocht, alles op een rijtje te zetten en vervolgens drie potentiële verkoopmakelaars uit te nodigen voor een gesprek. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat jij de keuze hebt kunnen maken tussen de drie verkoopmakelaars en deze ook hebt kunnen spreken. Is er een klik, heb jij het idee dat jij verder kunt? Als jij dit idee hebt kun jij verder, daar draait het uiteindelijk om.  De verkoop van een eigen woning is namelijk wel een complex proces waar veel bij komt kijken. Deze makelaar is voor de gemiddelde Nederlander daarom ook onmisbaar als het gaat om de aankoop van (nieuw) huis. Een goede verkoopmakelaar zal een toegevoegde waarde zijn als het gaat om het proces van de verkoop van jouw huis. Maar minstens zo belangrijk is wat de kosten van deze verkoopmakelaar zullen zijn. We hebben daarom de kosten van de verkoopmakelaar even op een rijtje voor jou gezet, zodat jij na dit artikel weet of of jij het geld ervoor over hebt, of überhaupt hebt liggen. 

De kosten van de verkoopmakelaar op een rijtje

Er kunnen veel redenen zijn waarom je wilt verhuizen. Dit kan zijn vanwege een nieuwe baan of omdat je een nieuw droomhuis hebt. Als je een nieuw droomhuis hebt gespot dan zul je eerst moeten verhuizen en het nodige geld investeren. Dat is waar de verkoopmakelaar, maar ook de kosten van de verkoopmakelaar komen kijken. Het is belangrijk om vooraf goed de kosten van de verkoopmakelaar uit te zoeken maar daarnaast ook de kosten van de verkoopmakelaar onderling goed af te stemmen. Je kunt veel bespreken en niet alles staat van te voren vast. In de meeste gevallen zullen de opstartkosten worden opgeteld bij de courtage, dat is de vergoeding die de makelaar zal ontvangen als de woning succesvol wordt verkocht. Naast de opstartkosten en de courtage zullen er nog bijkomende kosten zijn. Denk aan marketing en videocreatie. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn