De meest praktische carports vind je op terhuurnebv.nl

Terhuurnebv - CarportsNiet alle huizen lenen zich voor een garage. En niet iedereen wil überhaupt een garage laten bouwen, want dat is natuurlijk een erg kostbare aangelegenheid. Daar komt bij dat je niet altijd een vergunning kan krijgen om een garage te laten bouwen. Toch is het wenselijk om in een nat land als Nederland de mogelijkheid te hebben om je auto droog te stallen. Gelukkig hoef je je daar tegenwoordig geen zorgen meer over te maken, want je kunt in plaats van een volledige garage ook gebruik maken van carports. Carports zijn overkappingen die aan de zijkanten gewoon open zijn, maar die dus wel het regenwater van bovenaf tegenhouden. Het voordeel van carports is dat je er geen vergunning voor nodig hebt, en je ze ook gemakkelijk weer kunt verwijderen nadat je de carports hebt geïnstalleerd. Het is dus niet een permanente toevoeging aan je huis zoals een garage. In feite kun je door het gebruik van carports de balans bewaren tussen een garage enerzijds en de volledige afwezigheid van een garage anderzijds. Tevens bewaar je het ruimtelijke gevoel van de oprijlaan wanneer je gebruik maakt van carports. Doordat carports niet dicht zijn, maar open aan de zijkant behoudt je een open ruimte. Dit is prettig ook in esthetische zin, want je oprijlaan wordt niet volledig dicht gebouwd en je behoudt een vrij zicht. Ook als je een auto hebt die gezien mag worden zijn carports natuurlijk een ideale oplossing, want de auto staat droog en kan door iedereen gezien worden.  Carports worden vaak direct verbonden aan de zijmuur van het huis. Dit betekent dat er maar twee palen nodig zijn om de carport aan de andere zijde te ondersteunen. Dit betekent dat je een strakke gestroomlijnde carport kunt installeren om zo het aantal obstakels te minimaleren. Ook dit is weer belangrijk voor het uiterlijk. Een garage is eigenlijk alleen nodig als je de garage wilt gebruiken voor meer dan alleen het stallen van je auto. Wil je daarom alleen je auto droog houden, dan zijn carports de perfecte oplossing.

Alles wat je moet weten over carports

Zoals al even kort aan bod kwam hierboven zijn carports voornamelijk bedoeld om je auto droog te houden zonder dat je daarvoor een garage moet laten bouwen. Dit is voordelig en esthetisch verantwoord. Maar er zijn nogal wat verschillende soorten carports, dus het is handig om een klein overzicht te hebben dat je kunt gebruiken in je oriëntatie naar de geschikte carports voor jouw huis. Zo kun je voor carports kiezen die op vier palen rusten in plaats van op twee palen en de muur. Dit kan nodig zijn, want niet elke muur is stevig genoeg voor het dragen van het gewicht van een carport. Tevens kun je kiezen voor carports met veiligheidsglas of carports met Polycarbonaat platen. De eerste soort, carports met veiligheidsglas, zijn natuurlijk ideaal om de lichtinval te garanderen. Zo staat je auto ook altijd in het zonnetje. De tweede soort carports met Polycarbonaat platen, laten geen licht door, maar aan de andere kant heb je niet te maken met glas dat smerig wordt met bijvoorbeeld bladeren in de herfst. Verder kun je gebruik maken van enkele en dubbele carports. Als je bijvoorbeeld twee auto’s kwijt kunt op de oprijlaan dan kun je ook een dubbele carport installeren. Deze kan dan beide auto’s drooghouden. Ideaal voor tweeverdieners met twee auto’s en een grote oprijlaan. Deze soort carport kun je nog altijd met twee of vier palen ondersteunen. Je hoeft dus geen gebruik te maken van twee extra palen in het midden. Dit is niet alleen mooier, maar ook praktisch, want een paal in het midden is vragen om ongelukken.

Carports en nog veel meer op tehuurnebv.nl

Je kunt op tehuurnebv.nl veel verschillende carports bekijken en bestellen. Deze worden dan ook door de medewerkers van dit bedrijf bij je thuis geïnstalleerd. Alles wordt van a tot z verzorgd door Tehuurne BV. Je hebt dus nergens omkijken naar. De werkzaamheden zijn meestal binnen één á twee dagen afgerond, dus je hoeft nooit lang te wachten tot de werkzaamheden klaar zijn. Dit betekent dus ook geen lange tijd midden in de rommel. Tehuurne BV is er niet alleen voor de carports. Zo kun je op tehuurne.nl verschillende soorten constructies vinden zoals:

  • Terrasoverkappingen
  • Serres
  • Tuinkamers
  • Balkonbeglazing
  • Lichtstraten
  • Windschermen

Dus er zijn veel mogelijkheden op de site van tehuurne.nl. Serres en tuinkamers zijn ideaal om de tuin meer te betrekken bij je woning of, anders gezegd, om de woonkamer te betrekken bij de tuin. In ieder geval kun je met een serre of een tuinkamer genieten van de tuin. Door het gebruik van glas zit je eigenlijk midden in je eigen tuin ook al is het herfst of winter. Ideaal voor de tuinliefhebber en ook heerlijk als het zonnetje schijnt, want met glas heb je natuurlijk aanzienlijk meer lichtinval. In Nederland is het altijd maar een korte periode warm, daarom is het goed om te kiezen voor balkonbeglazing. Dan kun je je balkon het hele jaar door blijven gebruiken ook al is de temperatuur even wat minder. Je houdt met balkonbeglazing de regen en de wind buiten dus als het zonnetje in de lente begint door te breken kun je meteen het balkon op. Tevens kun je er voor kiezen om de mogelijkheid te behouden dat je de glazen platen opzij kunt schuiven. Op deze manier kun je in de zomer wel genieten van een lekker briesje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn