De eerste dag van je carrière begint bij de loopbaancoach in Hilversum

Als je wordt geboren, dan wordt je eigenlijk vanaf het begin klaargestoomd voor je carrière. Je hebt dan nog geen idee hoe die carrière eruit zal gaan zien, maar dat is in het begin ook nog niet nodig. De kleuterschool is een voorbereiding op de basisschool. De basisschool is een school waar je de basisvaardigheden onder de knie krijgt en deze vaardigheden dienen ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Op de middelbare school bereid je kennispakket uit en tijdens deze fase moet je ook keuzes maken die later van belang zijn. Je kiest een vakkenpakket of profiel dat aansluit bij jouw interesses en vaardigheden. Met een specifiek profiel kun je dan later weer allerlei beroepsopleidingen uitzoeken. De middelbare school is dus wederom een voorbereiding en dit keer op een beroepsopleiding. Deze beroepsopleiding is ook weer een voorbereiding, maar het is in principe wel echt de laatste opleiding die je volgt. Daarna ga je aan het werk. Dus het eerste deel van je leven bestaat uit een grote voorbereiding bestaande uit verschillende opleidingen vanaf de kleuterschool tot en met de beroepsopleiding waar je voor kiest. Het probleem laat zich natuurlijk meteen raden, want dit speelt zich allemaal af in je jonge jaren en de belangrijkste keuzes worden ofwel voor je gemaakt door je ouders of je maakt ze zelf in je tienerjaren. De kans is groot dat er dus dingen misgaan en dat je later ontdekt niet helemaal tevreden te zijn met je carrière. je zou eigenlijk een loopbaancoach in Hilversum moeten kunnen inschakelen voordat je een keuze maakt voor een beroepsopleiding. De enige optie die tijdens deze fase in je leven hebt is een decaan. Soms weten mensen ook al heel vroeg wat ze willen worden, maar ook dat is gevaarlijk, omdat deze eenzijdige blik andere opties aan het zicht onttrekt. Spijt of onvrede op een later moment is dan ook niet zo gek. Gelukkig kun je later alsnog een loopbaancoach in Hilversum inschakelen via Het Groei Atelier. Hier kun je namelijk terecht als je niet weet hoe je verder moet, als je vast zit in je carrière of als je heel iets nieuws wilt maar niet weet wat. Je kunt op verschillende manieren vast komen te zitten en een loopbaancoach in Hilversum kan je vervolgens op verschillende manieren helpen om weer los te komen. Kijk daarom snel eens op de site van groeiatelier.nl voor meer informatie over de loopbaancoach in Hilversum. 

Bepaal je eigen koers met behulp van een loopbaancoach in Hilversum

Omdat je zo jong al beslissingen moet maken, is de kans groot dat je ook door ouders, vrienden en andere mensen bent beïnvloed. Dit kan direct gebeuren via (on)bedoelde carrière adviezen, maar ook indirect via het overnemen van bepaalde normen en waarden. Om daar bewust van te worden en er vervolgens los van te komen, kun je ook gebruik maken van een loopbaancoach in Hilversum.

Kijk op groeiatelier.nl voor meer informatie

Als je meer wilt weten over wat een loopbaancoach in Hilversum zoal voor jou kan betekenen, dan kun je in eerste instantie even een kijkje nemen op de website. Hier vind je ook informatie over andere coaches zoals: 

  • Life coaches
  • Stress coaches
  • Burn-out coaches

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn