De beste manometer kopen

emvo - ManometerBij het kopen en het installeren van een manometer moet er op verschillende zaken worden gelet. Het is belangrijk dat een manometer op de juiste manier wordt aangesloten. U kunt dit uiteraard zelf doen met de juiste kennis, maar het is verstandig om het aan een professionele monteur over te laten. Bij de installatie van een manometer worden namelijk verschillende soorten gereedschap gebruikt. Deze gereedschappen voorkomen dat de verschillende onderdelen bij een installatie niet goed op elkaar aansluiten. Op deze manier kunnen er dan ook geen lekkages bij de manometer ontstaan. Behalve het gebruik van de juiste gereedschappen is een goede plaatsing van belang. U kunt de best mogelijke manometer in huis hebben gehaald, maar als deze niet volledig waterpas en stevig staat opgesteld heeft u weinig aan de metingen die afgelezen kunnen worden. Een goede meter mag namelijk niet trillen. Eventueel kan de manometer met vloeistoffen steviger worden neergezet, maar het is beter om de meter meteen standvast te hebben staan. Met een opstelling in waterpas wordt altijd een verticale plaatsing bedoeld. Ook al trilt de manometer niet, wanneer deze niet volledig rechtop geplaatst is, maar bijvoorbeeld schuin overhelt, geeft dit een verkeerde meting. Het is wel mogelijk wanneer er van te voren rekening gehouden wordt met het ijkpunt. Er zijn allerlei extra toepassingen aan te brengen om de metingen zo nauwkeurig mogelijk te maken en op deze manier de best mogelijke plaatsing te creëren. Voor grote drukverschillen of drukstoten is het aan te raden om een schokbrekerschroefje in te laten bouwen. Hierdoor worden de schommelingen tot een minimum gereduceerd en kunt u deze eigenlijk verwaarlozen bij uw metingen. Wanneer er gekozen moet worden voor de best mogelijke manometer is het van belang om precies te weten waarvoor de meter gebruikt gaat worden. Is het bijvoorbeeld nodig om extra stevige behuizing te hebben of moet de manometer bestand zijn tegen grote waterdruk van buitenaf? Voor deze en vele andere manometers kunt u terecht bij Emvo. Hier vindt u een ruim assortiment en vele voordelen bij uw bestelling, zoals:

  • Een klantvriendelijke benadering
  • Professioneel advies en hulp
  • Een snelle levering voor een lage prijs

De voordelige prijs vindt u ook terug bij het aankopen van de verschillende toepassingen om de manometers zo goed mogelijk te laten functioneren. Naast speciale schroefjes om schommelingen tegen te gaan kunt u hierbij bijvoorbeeld ook denken aan goede afsluitdoppen en extra aansluitpunten.

Gebruiksvoorschriften voor de manometer

Met alleen een verticale plaatsing, een waterdichte afwerking en een toepassing die drukschommelingen tegengaat bent u er nog niet. Vandaar dat het van belang is om een goede monteur in te schakelen die van deze zaken op de hoogte is. Door goed advies van de deskundige medewerkers van Emvo weet u zelf ook waar u op moet letten. Hoge temperaturen zijn niet goed voor manometers. Bij plaatsing moet rekening worden gehouden met een temperatuur in de ruimte die nooit hoger wordt dan 80 graden Celsius. Bij deze temperatuur zal het meetelement dat in de manometer aanwezig is niet meer goed kunnen functioneren, waardoor de metingen niet meer nauwkeurig zijn. Voor een goede afsluiting is het van belang dat er afdichtringen worden toegevoegd. Deze kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, maar wel is het belangrijk om te kijken of de manometer een geprofileerde of een vlakke ring nodig heeft. Ook helpt een goede afdichtring om eventuele beschadigingen aan de meter en aan de afsluitingen te voorkomen. Wanneer de manometer gebruikt wordt voor andere stoffen dan het meten van de druk van water, dan is extra voorzorg van belang voor een degelijke afsluiting. Giftige of andere agressieve stoffen mogen nooit zomaar de ruimte in kunnen komen. Deze stoffen zullen bij thuisgebruik niet voorkomen, maar een manometer kan uiteraard ook bij industriële processen worden geplaatst. Manometers kunnen ook zuurstofdruk meten. Dan is het goed om de meters eerst te testen met lucht. U kunt er dan zeker van zijn dat ze werken en dat de ruimte waar de meter geplaatst is niet ineens zonder zuurstof kan komen te zitten zonder dat men daarvan op de hoogte is. Ook moet hierbij gelet worden op een vetvrije uitvoering van de installatie van de manometer. Bij het opslaan van een goede meter is een stofvrije ruimte noodzakelijk. Het is dus zeker niet de bedoeling om de manometer een lange tijd op zolder te laten verstoffen. U heeft dan grote kans dat het apparaat niet meer werkt wanneer u het nodig heeft. Bewaring moet gebeuren op een droge en vooral ook vorstvrije plek waar de temperatuur niet onder de -5 graden Celsius uitkomt en niet boven de 30.

Meer informatie

Er komt dus behoorlijk veel kijken bij het aankopen en het laten installeren van een goede manometer. Bij particulieren zullen manometers vaak alleen gebruikt worden om de druk in bijvoorbeeld de CV ketel aan te geven. Maar ook dan is het belangrijk dat de bovengenoemde voorschriften in acht worden genomen. Een aansluiting van een apparaat in huis dat u iets vertelt over ketels en waterdrukte, moet te allen tijde juist worden geïnstalleerd. Voor meer informatie over de bestelling van deze meter of de plaatsing ervan is het verstandig om eerst even contact op te nemen met Emvo. Hier krijgt u alle informatie op een rijtje en wordt u bijgestaan met het juiste advies. Ook over vragen omtrent verschillende modellen bent u hier aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn