De aanschaf van een kunststof watertank

De afhandeling van gevaarlijke of schadelijke stoffen moet goed gebeuren. Deze belangrijke taak moet worden uitgevoerd door erkende professionals zodat er geen gevaren kunnen ontstaan voor de volksgezondheid. Wanneer een bedrijf werkt met vloeibare afvalstoffen is het belangrijk dat dit bedrijf deze stoffen goed opslaat zodat deze vervolgens kunnen worden verwerkt. Er bestaan speciale tanks voor de opslag van onder meer vervuild water, chemicaliën en oliën. Vaak is er de keuze tussen metaal en kunststof. De aanschaf van een kunststof watertank is de laatste jaren steeds voordeliger en wordt daardoor steeds aantrekkelijker. Wanneer men kiest voor een kunststof watertank zijn er een aantal zaken waar goed rekening mee gehouden moet worden:

  • het specifieke model van de opslagtank
  • de locatie van de opslagtank
  • het volume van de opslagtank

Allereerst is er natuurlijk het model van de opslagtank. Een kunststof watertank bestaat uit een reservoir van een beperkt volume met de gewenste bijbehorende uitrusting. Zo kun er bijvoorbeeld een trappetje aan de buitenkant van de tank worden geplaatst. Ook kan er een speciale opening aan de zijkant van de watertank worden gemonteerd, waar slangen of buizen geplaatst kunnen worden. Het is dus belangrijk om van te voren te bepalen welke extra opties en welk model kunststof watertank geplaatst moet worden. Nadat het model is bepaald moet worden nagegaan waar deze wettelijk mag staan. Er gelden speciale regels voor de plaatsing van een opslagtank met gevaarlijke stoffen. Zo mag in Nederland een kunststof watertank niet te dicht bij een buitenmuur worden geplaatst. Deze regel is in het leven geroepen om te voorkomen dat de opslagtank in brand vliegt of ontploft bij instorting of bij brand elders in het gebouw. Hiernaast mag er geen ander materiaal bij de tank worden opgeslagen. Dit om te voorkomen dat dit materiaal de tank beschadigt. Bedenk voordat je de kunststof watertank plaatst dus goed na over de locatie die deze moet krijgen op het terrein. Tot slot is er nog het volume van het reservoir. Dit kan per geval natuurlijk enorm verschillen. Voor een bedrijf dat werkt met een kleine hoeveelheid gevaarlijke stoffen is een kleinere tank afdoende. Voor bedrijven die dagelijks in aanraking komen met dit materiaal is een kunststof watertank van groter volume vereist. Er worden opslagtanks geleverd van 100 tot wel 100.000 liter. Voor elk bedrijf is er dus wat wils. Voor kleine bedrijven en zelfs als particulier is het dus ook mogelijk een kunststof watertank aan te schaffen.

kunststof watertank; de verdere voordelen

Waarom zou je kiezen voor een kunststof watertank en niet voor bijvoorbeeld een metalen tank? In de eerste plaats is een kunststof watertank vrijwel in elke vorm leverbaar. Als bedrijf zit je dus niet vast aan bepaalde standaardgroottes die worden geleverd door de fabrikant. Je bepaalt zelf welke afmetingen de tank moet hebben. Dit heeft het grote voordeel dat voor elke activiteit er een reservoir op maat kan worden geleverd. In de tweede plaats is een kunststof watertank vaak voorzien van een hygiëne keurmerk. Het is dus ook mogelijk om schoon drinkwater in de tank op te slaan. Bij een metalen container kan dit nog wel eens tegenvallen. Er kunnen schadelijke materialen van de container zelf in het water terecht komen. Dit kan het water ondrinkbaar maken voor de mens. Bovendien kan het leiden tot vervelende ziektes of andere ernstige gezondheidsklachten. Verder is een kunststof watertank extreem duurzaam. De tank gaat heel erg lang mee en hoeft dus bijna nooit vervangen te worden. De levensduur van een standaard kunststof watertank kan wel 10 jaar bedragen. Ook is de tank bijna geheel onderhoudsvrij. Het materiaal houdt zich erg goed over langere periodes en hoeft zelfden tot nooit te worden gerepareerd. Een kunststof watertank is bovendien erg goed bestand tegen flinke slagen of stoten. De container zal dus erg moeilijk beschadigen door externe omstandigheden. Tot slot is een tank van kunststof roest en oxidatie vrij. Het materiaal zal niet roesten, wat weer gunstig is voor de duurzaamheid. Er hoeven geen onderdelen te worden vervangen om de betrouwbaarheid van de watertank te kunnen garanderen. In de meeste gevallen zal een bedrijf niet veel omkijken hebben naar dit soort watertanks. Al met al kan men concluderen dat een kunststof watertank waarschijnlijk een betere keuze is voor de opslag van schoon drinkwater of vloeibare afvalstoffen dan een metalen concurrent.

Betrouwbaar en voordelig

Zorg bij de aanschaf van een watertank altijd voor kwaliteit. Het is onverstandig een goedkoop exemplaar aan te schaffen. Deze gaan sneller kapot of vertonen andere gebreken. Op http://www.wijtmansplastics.nl/ worden de beste kunststof watertanks verkocht tegen zeer voordelige prijzen. Dit bedrijf levert al sinds 1988 topkwaliteit aan opslagtanks en ander materiaal. Met een thuisbasis in Roosendaal van 2000 vierkante meter heeft dit bedrijf altijd het juiste materiaal op voorraad. Op de website is een lijst met referenties te vinden. Deze lijst met tevreden klanten draagt sterk mee aan de betrouwbaarheid van deze aanbieder. Naast opslagtanks biedt dit bedrijf een groot aantal andere producten aan. Zo verkopen ze ook rioolputten, afvoergoten, putafdekkingen, en olie- en vetafscheiders. Op de site kan men eenvoudig contact opnemen via het contactformulier. Met dit formulier kan eenvoudig en snel een vraag worden gesteld die van toepassing is op een specifieke situatie. Binnen mum van tijd zal er op deze vraag gereageerd worden met een persoonlijk advies van één van de werknemers. Wilt u dus een opslagtank bestellen of gewoon eens wat inspiratie opdoen? Neemt u dan snel een kijkje op deze website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn