Beveiligingscamera

In het verleden was een beveiligingscamera iets dat eigenlijk alleen door de winkels in het wat luxere segment gebruikt werd. Maar tegenwoordig zul je deze apparatuur in iedere winkelzaak aantreffen. En dat niet alleen, ook op heel veel andere locaties kun je deze camera’s vinden. Denk dan aan musea, maar ook aan bijvoorbeeld monumentale gebouwen. Voor de veiligheid is dit van belang, dan kan er immers in de gaten gehouden wat er allemaal gebeurt rondom, maar ook in het pand. En als er wat gebeurd is, dan kunnen de beelden van de beveiligingscamera teruggekeken worden, om zo de daders te achterhalen. Op die manier kunnen er heel wat vervelende zaken voorkomen worden en ook weer opgelost worden. Voor veel bedrijven, instellingen, musea en dergelijke is het dan ook niet meer dan logisch dat zij van de technische mogelijkheden op dit gebied gebruik maken. Vaak is het bovendien zo dat zij hier weinig keus in hebben, dat de verzekering dit ook van hen vraagt. Een beveiligingscamera is dan vaak gewoon een soort verplichting.

Thuis beveiligingscamera gebruiken

Maar natuurlijk kunnen niet alleen bedrijven en dergelijke heel goed gebruik maken van een beveiligingscamera, er zijn ook steeds meer particulieren die ervoor kiezen om hun woning of hun terrein op deze manier te beveiligen. Je hoeft echt geen bezittingen van grote waarde te hebben om hiervoor te kiezen, een inbraak is immers altijd heel erg vervelend. Het gaat er daarbij vaak niet eens om of je veel schade hebt, hoewel dat wel vervelend is, maar het gaat meer om het feit dat je gevoel van veiligheid in je eigen woning beschadigd is en dat je te maken krijgt met een enorme rompslomp vanwege de afhandeling van het gebeuren. Beschik je over beelden van een beveiligingscamera, dan kunnen deze helpen bij het opsporen van de daders. Maar misschien nog wel belangrijker dan dat, is het afschrikwekkende effect dat camera’s hebben. Voor inbrekers gelden er namelijk twee regels: ze willen zo snel mogelijk hun slag kunnen slaan en ze willen dit ongezien kunnen doen. Aan een camera hebben ze dus echt een broertje dood, net als aan goede buitenverlichting, dat zet ze immers veel te veel in het licht. Ook goede sloten vinden ze erg vervelend, omdat dat ze veel moeite kost om binnen te komen. Als jij je huis wilt beveiligen, dan zijn er dus verschillende maatregelen die je hiervoor kunt nemen en het aanschaffen van een beveiligingscamera is daar één van.

Bascom biedt kwaliteit

Wil jij ook een beveiligingscamera bij jouw pand installeren of misschien wel meerdere? Dan is het natuurlijk de vraag waar jij het beste voor kunt kiezen. Wie er al iets over gelezen heeft, die weet inmiddels dat er veel verschillende varianten bestaan. Je kunt dan denken aan variaties wat betreft zaken als:

  • bekabeld of draadloos
  • binnen of buiten
  • met of zonder nachtmodus
  • AHD, HD-SDI en IP

Bij Bascom houden ze het het liefst simpel. Een beveiligingscamera die je buiten kunt gebruiken, die kun je ook gewoon binnen plaatsen en een exemplaar dat bij nacht kan filmen, kan ook uitstekend overdag filmen. De exemplaren die je bij hen kunt kopen, kun je dan eigenlijk ook op iedere gewenste plek ophangen. Hun draadloze exemplaren werken bovendien niet via wifi-signalen of iets dergelijks, maar versturen hun gegevens gewoon via het stroomnet. Je hoeft deze dus alleen maar aan te sluiten op een stopcontact om er gebruik van te kunnen maken. Wel zo gemakkelijk! Wil jij meer weten over de mogelijkheden of twijfel jij over wat de beste beveiligingscamera voor jou is? Neem dan gerust eens contact met hen op, zij adviseren jou graag!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn